20. syyskuuta 2014

Sydäntäsärkevä jälleennäkeminen

Palattiin Kodan kanssa viikoksi asumaan takaisin kotikotiin tänne Ruotsaloon viimeisten ajotuntieni ajaksi. Ollaan nyt siis kaksi mennyttä viikkoa oltu täältä pois ja odotin Theddyn ja Kodan välillä iloista jälleennäkemisen riemua. Ajattelin ensin ottavani tämän kohtaamisen videollekin, koska odotin iloisia hännänheilutuksia ja riemukasta leikkiä. Onneksi jätin videon kuitenkin ottamatta, sillä jälleennäkeminen oli kaikkea muuta kuin iloinen ja riemukas. Minulla ei käynyt edes mielessä, että tämä olisi voinut mennä näin. Olinpa minä typerä.

Kun astuimme ulos autosta niin Koda oli iloinen tajutessaan olevan tutussa paikassa. Se ryntäsi häntä heiluen äitini luokse, joka odotti ovella. Seuraavaksi Kodaa vastaan ryntäsi Theddy, mutta ei lainkaan niin kuin kuvittelin sen tekevän. Kaikki ei mene niinkuin elokuvissa, tiedän. Theddy nimittäin kävi Kodan kimppuun kuin yleinen syyttäjä, vaikka Koda selvästi muisti kaverinsa ja yritti lähestyä tätä silkkaa ystävällisyyttään. Theddy ei ilmeisesti Kodaa tunnistanut, tai vaikka tunnistikin, niin näytti heti, että kovin lämpimät välit heillä ei enää ole. Koda oli hyvin ihmeissään kaverinsa käytöksestä, mutta tajusi heti alkaa vältellä tätä. 

Emme ole kerenneet tässä kotosalla olla kuin vasta muutamat hassut tunnit, mutta koiria on pakko pitää eri huoneissa. Yritimme kyllä antaa koirien kohdata uudelleen, mutta ei siitä mitään tullut. Koda antoi Theddyn rauhassa nuuskia häntä kyllä, mutta sitten Theddy alkoi taas murista sille eikä antanut liikkua mihinkään. Se ei ilmeisesti enää hyväksy Kodaa tänne ja en tiedä mitä tästä seuraavasta viikosta tulee, kun näiden yhteiselo ei enää näemmä suju. En kyllä heitä vielä tässä vaiheessa kaikkea toivoa hukkaan. Voihan nimittäin olla, että Theddy ajan kanssa antais Kodan olla täällä, koska Koda ainakin näyttää alistuvan sille, eikä itse haasta mitään riitaa. Pitäkää kaikki siis meille peukkuja pystyssä, että tämä viikko sujuisi ongelmitta!

Kyllä se surettaa nähdä nuo kaksi tuollaisina "vihamiehinä", kun viimeksi kun tapasivat olivat kuin paita ja peppu, niinkuin alusta asti ovat olleet. Aivan tuumas nousta itelläki tippa linssiin, mutta minkäs teet. Koirien väliset suhteet eivät säily niinkuin ihmisten ja tämä on nyt Theddyn reviiri, eikä Kodan, mutta surullistahan tämä on kun ylimmät ystävykset eivät enää olekaan ylimpiä ystävyksiä. Tekee ihan kipeää katsoa poikien vanhoja yhteiskuvia ja ajatella, että samanlaisia kuvia ei ehkä enää koskaan tule.., photo DSC02844_zpsd9e40018.jpg photo DSC05485_zps5905f339.jpg photo DSC01497_zpsdea81c53.jpg photo DSC09056_zps75d6ae1c.jpg

10 kommenttia:

 1. Kyllä se voi siitä iloksi vielä muuttua. Meillä on koirat matkojan ajan aina eri paikoissa hoidossa ja joka ikinen kerta jälleen näkeminen on suoritettava vieraalla maaperällä ja molemmat koirat vapaana siten, että liikutaan eteenpäin, jolloin koirat saavat olla kuin toista ei olisikaan. Tehdään tuolla tavalla aina pieni lenkki ja senkin jälkeen olen yleensä hieman varuillani niiden kanssa pari päivää. Meillähän on ollut aika pahojakin narttutappeluita ja olen jopa miettinyt pitäisikö jommasta kummasta luopua. Nyt niillä on onneksi mennyt varmaan melkein vuosi ilman kunnon tappeluita (ne on 7v ja 9v.) ja ne leikkiikin pihalla keskenään. Eli anna siis aikaa niille ja menkää lenkille. Hihnassa tai ilman. Voi olla, että kohta ne on taas kavereita tai sitten ei. Sitä tuskin kukaan pystyy varmaksi sanomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Nyt tosiaan tilanne oli varmasti vähän huono, kun yhtäkkiä iskeydyttiin Kodan kanssa suoraan Theddyn reviirille, kun minä en yhtään ajatellut, että tässä voisi näinkin käydä. Nyt tilanne on kuitenkin hieman rauhoittunut ja koiria ei tarvitse enää erottaa toisiin huoneisiin, mutta varuillaan saa kuitenkin olla. Theddy tarkkailee Kodan liikkeitä kokoajan ja vahtii, ettei tämä mene ainakaan äitini luokse. Siitä Theddy näyttää nyt olevan tarkka. Täytyypä kokeilla tosiaan lähteä noiden kanssa yhdessä lenkillekin. Jospa niistä vielä jonkinmoiset kaverit tulis. Toivotaan parasta!

   Poista
 2. Ompa kurjan kuuloinen tilanne. Auttaisiko se, että käytätte koirat yhtä aikaa lenkillä ja menette pois Theddyn reviiriltä puolueettomalle alueelle ja siellä varovasti touhuilette koirien kanssa sekä annatte siellä tutustua tavallaan uudelleen toisiinsa. Se autto meillä aavistuksen, kun olin sukulaisten luona ja heidän koirat ei tullu minun koiran kanssa lainkaan toimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaahan tämä tosiaan on. Tuota yhdessä lenkkeilyä ja touhuamista ulkosalla puolueettomalla alueella täytyy vielä tälle päivää kokeilla, jos helpottaisi tilannetta!

   Poista
 3. Voi kurjuus, uskomatonta, että jo kahden viikon jälkeen käy noin. :O Mutta tosiaan yhteinen lenkki voi auttaa, kun siellä pääsee molemmat vapautumaan. :) Tuon minun seropin kanssa pitää kaikkien uusien tuttavuuksien kanssa lähteä ensimmäisenä lenkille. Jos pelkästään pihalla yritetään tutustua, niin siitä ei tule yhtään mitään. Se on tarkka omasta reviiristään ja omasta tilastaan, mutta lenkkeilyn jälkeen se sietää melkein koiran kuin koiran ihan ongelmitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itekin yllätyin kyllä siitä, että näin nopeesti käy tolleen, mutta Theddy on tottakai nyt vaa ominu tän reviirin ihtelleen eikä tykkää kun Koda on palannut viemään osan hänen huomiostaan. Nyt illan päälle tilanne on rauhoittunut tosi hyvin. Theddy kävi jopa äsken nuolemassa Kodan naamaa ja näytti vähän siltä, että mieli ois tehny pyytää leikkimään, mutta Koda oli nyt tottakai tosi varuillaan, kun kaveri kerenny päivällä jo pari kertaa kimppuun käydä. Nyt nukkuvatkin tuossa melko lähekkäin, mutta yöksi taidetaan kuitenkin erottaa ne varmuuden vuoksi eri huoneisiin, ettei vaan yöllä synny mitää tappelua kun me ollaan nukkumassa. Saa nähdä kehittyykö tämän tulevan viikon aikana niille parempaa kaveri suhdetta vai onko välit nyt pysyvästi tulehtuneet tuollaisiksi.

   Poista
 4. Missään nimessä ei kannata hanskoja lyödä tiskiin vielä. Uskon täysin vakaasti että Theddy taas pian hyväksyy Kodan, onhan ne ennenkin tullut toimeen. Theddy ilmeisesti on hyvin reviiritietoinen uros jolla on voimakas tahto joten aikaa vain niin eiköhän se siitä. Kovasti tsemppiä että kossit tulisivat taas normaalisti juttuun! onko Theddy muille koirille käyttäytynyt samalla lailla omalla reviirillään? ja justiinsa tuo paikka joka ei ole Theddyn reviiriä olisi hyvä paikka taas tutustuttaa toisiinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Theddy ei siedä nimeksikään toisia uroksia, ei reviirillään eikä myöskään sen ulkopuolella. Koda on ainoa poikkeus, jonka kanssa on aina tullut juttuun kuin paita ja peppu, mutta senhän kanssa se on täällä pennusta asti hengannut. Tosiaan hanskoja ei ole tiskiin heitetty vielä, sillä kokoajan näyttää paremmalta. Äsken Theddy kävi jopa pyytämässä Kodaa leikkiin, mutta Koda ei innostunut, kun arastaa nyt ymmärrettävästi kaveria hieman, mutta hetki hetkeltä ne toimii taas paremmin yhdessä. Uskon, että huomenna sujuu yhteiselo vieläkin paremmin kun pojat taas lämpenevät toisilleen :)

   Poista
 5. Tsemppii sinne koirien kanssa, eiköhän kaikki käänny viel hyväks! :) Rupes ihan itteeni jo jänskättämään miten meidän parivaljakon käy, kun vuoden kuluttua tiet erkanevat samalla tavalla :| Theddy näyttää noissa kahdessa ensimmäisessä kuvassa niin suloselta, pieneltä ja viattomalta. Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan tsempit on nyt tosiaan tehonnu ja tänään pojat ovat olleet ihan hyvää pataa keskenään. Theddy jopa suostuu jakamaan rapsutukset samaan aikaan Kodan kanssa ja ovathan ne leikkiäkin lyöneet heti aamusta saakka. Mahtava juttu! Onneksi Theddy hyväksyi Kodan takaisin niin nyt sujuu varmasti tämä tuleva viikko hyvin poikienkin osalta :) Hieman kuitenkin oon vielä varuillani, enkä oo uskaltanu niitä keskenään jättää vahtimatta.
   Tosiaan Theddy on ollu joskus pieni ja viaton.. :D Tuo tämän postauksen eka kuva naurattaa mua, koska Koda näyttää niin väsyneeltä kun on joutunut kaitsemaan pientä vallatonta pentua!

   Poista