9. joulukuuta 2013

DIY: Värillinen lumilyhty


TARVITAAN
Vesiämpäri
Kuppi
Pensseli
Vesivärit
Lunta

Ja sitten ei muutakuin väsäämään värikkäitä lumipalloja! En tiedä oisko tähän helpompaakin taktiikkaa, mutta itse koin eilen näitä pyöritellessäni tämän taktiikan toimivaksi. Elikkäs kannoin pihalle vettä tuossa isommassa vesiämpärissä, josta sitten aina kaappasin mukillisen johon sekoitin haluamaani vesiväriä. Sen jälkeen pöyräytin lumipallon, johon sitten ympäriinsä kaadoin vettä. Oikein hupaisaa puuhaa! Kasasin värkkäämäni palleroiset nyt alustavasti vasta noin kasaan, koska ajattelin vääntää niitä vielä joku päivä kun tässä kerkeää niin lisää. Sitten kun koen, että niitä on tarpeeksi (aijon tehdä aika ison) niin laitan ne nätisti lumilyhdyksi ja tuikkaan kynttilän palamaan sinne sisälle. Mielestäni ihana talvinen pihan koriste! 

Tosin varoitan, että jos omistat koiran ja mahdollisesti alat hänen seurassaan värkkäämään näitä lumipalloja, niin saat olla varuillasi. Ainakin jos koirallasi on taipumusta lumipallojen perään niin laita valmiit pallot visusti piiloon, ettei sitten käy niinkuin minulle, että osa valmiista palloista katoaa selkäsi kääntäessä parempiin leikkeihin ja tuhoutuu. Taikka jos koirasi on vielä tätäkin ilkikurisempi tapaus ja kun hän huomaa tilaisuutensa koittaneen niin hyökkää hän tuhoamaan vesiväri tarvikkeita, kuten nyt esimerksiksi vaikkapa meidän Theddy teki. Pensseliä piti vähän maistaa ja vesivärikuppia pikkusen enemmänki. 

Mutta suosittelen kyllä kokeilemaan tätä lumenvärjäystä, jos vaikka tavallaiset valkoiset lumipallot alkavat kyllästyttää.  Hauskaa talvista puuhastelua! :)


12 kommenttia:

 1. tosi kiva idea :) !
  http://belieberblogfinland.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Kannattaa itsekkin kokeilla värkkäillä näitä.

   Poista
 2. vähän kiva toi lumilyhty:) voisin itekki tehä:)

  VastaaPoista
 3. Tää lähti kokeiluun! Omaa turria ei onneksi voisi vähempää kiinnostaa värikkäät lumipallo :'D

  VastaaPoista
 4. Oi kuinka upea! :) Ja ihana ulkoasu muutenkin täällä blogissasi ♥

  VastaaPoista
 5. Onpas hienoja! Ei taitaisi meillä vaan onnistua alkuunkaan, todennäköisesti Yemin mielestä ne kaikki lumipallot olisi hänen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Theddyllä meinas olla sama periaate, mutta suojelin pallojani sen verta äänekkäästi ettei poika lopulta rohjennut varastella mun pyörittelemiä palloja :D

   Poista