19. joulukuuta 2013

Kuutamon loisteessa

 photo IMG_9841.jpg  photo IMG_0310.jpg  photo IMG_0390.jpg  photo IMG_0407.jpg

Kuu. Tuo ainoa maata kiertävä taivaankappale. Sitä on aloittelevankin kuvaajan mukava ikuistaa kameralle, sillä se ei kovin nopeaa pakene paikalta, vaan olla möllöttää paikallaan niin, että sinulla on ihan rauhassa aikaa etsiskellä sopivia asetuksia kameraan, jotta saat kuvaan muutakin kuin ylivaloittuneen valopallon. 
Itsekkin tykkään aina silloin tällöin käydä napsimassa tuosta loistavasta pallosta kuvia, vaikkakin se on melko arkipäiväinen kohde. 

Jos lukijoiden joukosta löytyy kuvaajia, jotka eivät vielä ole onnistuneet kuusta saamaan kelpo kuvia. Vaan kuvissa möllöttää se iso valkoinen läntti. Niin teille voisin muutaman ohjeen mainita kuun kuvaamiseen. Elikkäs jalusta on ehdoton yötaivaan kuvaamiseen, ainakin minulle. Ja arvatenkin millään automaatilla et saa hienoja kuu kuvia, vaan käytetään manuaalia. Sieltä asetukset sitten väännetään jotakuinkin niin, että ISO-herkkyys on mahdollisimman pieni, suljin aika onkin sitten nopea ja aukko suurehko. Parhaat asetukset oppii kuinkas muuten kuin kokeilemalla! 

Eilen illalla saatiin nauttia iltalenkki tavallista valoisammissa tunnelmissa, sillä upea täysikuu loisti yötaivaalta. Mentiin poikien kanssa tätä oikein merenrantaan ihastelemaan. Kyllä se kuu valaisikin mainiosti. Paljon kivempi oli lenkkeillä kun ei tarvinut tihrustaa pelkän otsalampun valossa. Voi kun se täysikuu möllöttäisi siellä taivaalla joka iltalenkillä! Ylläolevista kuvista kaksi viimeisintä on eiliseltä illalta. Suuret kiitokset kuu-ukolle valoisasta lenkistä :)

4 kommenttia: