12. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, 12. luukku - Tuleeko joulu ilman kiirettäkin♫ Voi, jos jostain saada voisin suuren puurokauhan,
sillä antaa tahtoisin mä maailmalle rauhan! ♫

Ollaan päästy jo joulukalenterin puoleen väliin. Niin se joulu vain lähestyy. Onko kukaan teistä potenut vielä sitä niin sanottua joulukiirettä? Tai luuletteko, että moinen olisi puhkeamassa tässä vielä juuri ennen joulua? Mitä se joulukiire edes on ja mitä se pitää sisällään? Miksi joulusta pitää niin stressata? 

Itse ainakin muistan lähes kaikista lapsuuteni jouluista sen, että juuri ennen joulua äiti manaa joulukiirettä ja mummu soittaa hädissään puheluita "EI TULE JOULUA, EI TULE JOULUA..."  On kamala stressi päällä kokoajan. Sopivat joululahjat tulisi löytää ja paketoida kaikille läheisille, joulukortitkin on vielä lähettämättä, joulusiivouskin tekemättä ja kohta pitäisi jo kovaa kyytiä aloittaa jouluruokien teko, entäs joulukuusi ja sen koristelu?!? Kaiken maailman hommaa sitä kyllä löytyykin ennen joulua, ja jos niitä ei saa suoritetuksi niin joulua ei tule. 

Höpsistä, sanon minä. Joulusta ei mielestäni pitäisi stressata lainkaan. Jouluhan on rauhallista ja tunnelmallista aikaa, joten miksi ihmeessä pilata se turhalla häsläämisellä ja kiireellä? Jos perusteellinen joulusiivous jää tekemättä niin mitä sitten? Jos aika ei kerran riitä kaikkeen, niin turha stressata. Mielestäni joulusta ja joulun odotuksesta pitäisi tehdä nautittava juttu. Miten se sitten onnisttuu? No koitin vääntää asiasta hieman listaa.

1. Päätä jo etukäteen, että tänä jouluna et stressaa. Tämä päätös auttaa jo pitkälle!

2. Älä väkisin etsi joululahjoja. Ei kenenkään ole kiva saada väkisin ostettua "turhaa" lahjaa. Parempi jos kiertelet kaupoissa ja silmääsi osuu jotain oikeasti sopivaa jollekulle ja jos ei löydy niin älä osta väkisin mitään. Jos nyt on pakko jotain jollekkin hommata, niin sitten vaikka joku lahjakortti mielummin. Älä turhaa lahjoista stressaa.

3. Joulukortteja ei välttämättä tarvitse lähettää joka ikiselle tutulle jos aika ei kerran riitä. Itse kyllä olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että joulukortit on aika turhia. Niistä nyt viimeisimpänä kannattaa stressiä itselleen nostattaa.

4. Se ainainen joulusiivous. Jos se on pakko suorittaa niin aloita se ajoissa, niin ettet jätä kaikkea yhdelle päivää. Siivoile aina sieltä täältä joka päivä kun aikaa jää. Näin ainakin itse koen sen mukavampana. Ei tarvitse yhdellä kertaa huhkia hiki otsalla ja kiireessä.

5. Jos jouluruokien teko ei tunnu siltä omalta jutulta, eikä koe sitä mukavana, niin miksi turhaa kiusata itseään? Kaupoistakin kyllä löytää hyviä ja kivoja jouluruokia joulupöytään.

6. Älä siis turhaan ja väkisin väännä itsellesi joulukiirettä. Joulun tarkoitus on rauhoittua ja rentoutua. Tee siis asioita jotka tuntuvat mukavilta. Älä yritä tehdä joulusta "täydellistä" kiirehtimällä kaikkien asioiden kimpussa. Äläkä pakota itseäsi tekemään kaikkea mahdollista jos aika ei riitä. 

Näin. En ymmärrä miksi kukaan tahtoisi tehdä itselleen joulustressin. Se täydellinen joulu syntyy siitä tunnelmasta, yhdessä olosta ja rentoutumisesta, eikä ainakaan kiireestä tehdä kaikki mahdollinen. Ottakaa siis vinkistä vaari ja nauttikkaa joulusta ja joulunodotuksesta. Sen sijaan että juoksisit hiki hatussa kaupungilla sen karmean tungoksen keskellä etsien väen vängällä joululahjoja, niin kiskaise lämpimät tossut/villasukat jalkaan, keitä kuppi glögiä ja rentoudu sohvalla kenties vielä suklaankin kera. Eiköhän vietetä kaikki stressitön ja kiireetön joulu, eikös juu?

 photo _DSC1961_zpsd9d29542.jpg

4 kommenttia:

 1. Itse sain joulukortit tehtyä ajoissa vaikka pelkäsinkin että käsin vääntäminen olisi koitunut virheeksi. Ei siis stressiä niistä eikä lahjoista mutta töistä kyllä.. kauheat jonot ja kiire ja kauhea hulina ja kun asiakkaat stressaa nii ne on yleensä kiukkusia... muutenkaa nii tuoreesaa muistissa miten kassa toimii nii toivon et popula ei huomenna hermostu kun menen pitkästä aikaa töihin.. noo toivotaan parasta ja pelätään pahinta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei! Koitahan ottaa ihan rennosti, vaikka vähän jänskättääki. Välitä rauhaisaa joulufiilistä niille stressaaville ja kiukkuisille asiakkaille :)

   Poista
 2. Ei oo kyllä vielä ollut joulukiireitä eikä -stressejä. Mutta ei oo kyllä jouluhommiakaan tehtynä, että kohta pitää alkaa stressaamaan, jollei hommat lähe käyntiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpö höpö mitään stressaamaan! Iloisin ja rauhallisin mielin aloitat jouluhommat :)

   Poista