4. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, 4. luukku - Seikka on saletti

Joulun odotukseen kuuluu olennaisesti varsinkin lapsilla, mutta kyllä myös meillä vähän isommillakin, erilaiset joulukalenterit, joiden avulla lasketaan päiviä varsinaiseen jouluaattoon. Nykypäivänä näitä joulukalentereitakin on joka lähtöön. On suklaakalentereita, kuvakalentereita, legokalentereita ja ties mitä. Perus idea kuitenkin on kaikissa se, että jokaisen päivän luukun takaa löytyy joku yllätys. Niin ja onhan näitä joulukalentereita nykyään myös näissä blogeissa, sekä muuallakin internetin ihmeellisessä maailmassa, kuten facebookissakin.

Nuiden kaikkien erilaisten joulukalentereiden lisäksihän on myös teeveestä tutut joulukalenterit, joita niitäkin on jo useampia. Varmaankin tunnetuimmat näistä ovat Tonttu Toljanteri, sekä The Joulukalenteri. Muistan pienenä katsoneeni myös "Heinähattu ja Vilttitossu joulun jäljillä" nimistä joulukalenteria, josta ainakin silloin tykkäsin kovasti, vaikkei se tietenkään vedä vertoja kahdelle edellä mainitulle, jotka molemmat ovat mielestäni vieläkin ihan huippuja!

Mielestäni nämä joulukalenterit ovat ihan ehdoton juttu joulussa ja joulun odotuksessa. Minulta itseltäni löytyy tänäkin jouluna ihan perus suklaakalenteri, vaikka olen useita vuosia haaveillut ihanasta kinderkalenterista, niin en tänäkään jouluna raaskinut sitä ostaa. Ehkä ensi vuonna? Saas nähdä. Mutta kyllä tuo tavallinen suklaakalenterikin menettelee. Kertokaahan toki löytyykö teiltä joulukalentereita tai seuraatteko netissä tai teeveessä joulukalentereita, jos niin mitä?Tämä yllä oleva laulu on jäänyt niin elävästi mieleeni eräästä Tonttu Toljanteri jaksosta, että se oli aivan pakko tässä yhteydessä mainita. "Mavonsilimä ja kehvatsu sentään!" Haha, voi että. Muistan kun tämän pienenpänä ensimmäistä kertaa kuulin niin sitähän laulettiin sitten koko joulu. Itseasiassa nytkin olen kuunnellut tuon uudestaan ja uudestaan ties kuinka monetta kertaa jo! Tonttu Toljanteri on vain kertakaikkisen huippu.

Ja tottakai täytyy myös jakaa tähän loppuun The Joulukalenterin tämän päiväinen jakso, eli 4. luukku. Minä ainakin käyn joka päivä kurkkaamassa youtubesta The Joulukalenterin jakson. Ovat nekin niin huippuja. Minulla ois kauhia hinku saaja nimetä seuraava koira Näsäksi! Haha, noh, saa nähä.

10 kommenttia:

 1. Hah, Näsä vois olla söpö koiran nimi! :D Mä oon myös pienenä katsonut joskus tota Tonttu Toljanteria, mutta muistaakseni en silloin siitä tykännyt, joten en oo sen koommin enää katsonut. Pitääpä katsoa, jos vaikka nykyään tykkäisinkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten et oo voinu tykätä Tonttu Toljanterista !! Mahotonta! :DD Äkkiä pyörimään toljanterin jaksot siellä nyt!

   Poista
  2. Toljanteri on ihan paras, mutta siitäkin se alkuperäinen eka osa. Seuraavat ei ole olleet ollenkaan niin hyviä! Tuosta The Joulukalenterista en ole oikein jaksanu innostua, vaikka onhan seki ihan kelvollinen.

   Poista
  3. Tosiaan se ihan eka kausi Toljanterista on se aito ja oikea ja paras! Tosin oon mää niitä muitakin ihan innoissaan kahtonnu :D

   Poista
 2. Toljanteri oli paras! Harmi kun ei tuu enää :(

  VastaaPoista
 3. Toljanteri oli kyllä ihan paras! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Möröt piiloon... täältä tullaan!" :D Ihana Toljanteri :3

   Poista
 4. Mulla ei vieläkää ole ns. oikeaa kalenteria nii seurailen blogien juttuja ja kaveri näytti Ylen Joulukalenteria ja ai että se on ihana. Shibe koira kruunaa sen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo määki oon nyt pari jaksoa nähny sitä Ylen kalenteria, kun on päiväkodeis kahtottu. Se koiruli on kyllä sulonen :3

   Poista