6. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, 6. luukku - ItsenäisyyspäiväHyvää itsenäisyyspäivää kaikille teille! Itsenäinen Suomi juhlii 97-vuotispäiväänsä (jos oikein osasin laskea :D). Se on hienoa. Tuo yllä oleva Sibeliuksen "Finlandian" alku saa multa aina karvat pystyyn ja herättää hyvin isänmaallisen fiiliksen. Kuinka isänmaallisia te muuten olette ja mitä tämä itsenäisyyspäivä teille merkitsee? Juhlistatteko sitä jotenkin ja kuuluuko siihen jotain perinteitä ja jos niin mitä? 

Itse olen aika isänmaallinen ja pidän Suomesta ja olen ilomielin suomalainen ja vieläpä ylpeä sellainen. Suomi on kaunis maa luontoineen ja täällä on mielestäni vallan mainio asua ja elää. En haaveile täältä lintukodosta pois muuttamista. Näin itsenäisyyspäivänä arvostan ja kunnitoitan tätä kaikkea ja eritoten minulla herää suunnatonta kiitollisuutta sotaveteraaneja kohtaan. Uskon, että aika moni voi yhtyä samoihin ajatuksiin kanssani.

Miten sitten tapaan juhlistaa tätä itsenäsyyspäivää? Noh, ainakin siihen kuuluu ehdottomasti Tuntemattoman Sotilaan katsominen, sekä ainakin sivusilmällä itsenäisyyspäivän vastaanoton seuraaminen. Kynttilöitä tulee myös poltettua itsenäisyyspäivänä. Muita perinteitä minulla ei taidakaan sitten olla itsenäisyyspäivänä. En muista, että mikään tietty ruokakaan olisi meillä koskaan kyseiseen päivään liittynyt. Jotkut varmaan tykkäävät itsenäisyyspäivänä herkutella kotoisilla ruoilla ja hurjimmat varmaan väsäävät kakunkin Suomen kunniaksi.

Nyt alkoi kamalasti tekemään mieli piparia... Hmm. Kenties aloitan uuden itsenäisyyspäiväperinteen itselleni ja alan väkertämään ensimmäiset piparit aina näin itsenäisyyspäivänä. Sehän onkin loisto idea! Viettäkäähän tekin oikein mukava itsenäisyyspäivä ja huomenna palaillaan taas uuden luukun kera!

2 kommenttia:

  1. Me on käyty monena vuonna kattomassa ilotulitusta tai paraatia, sekä tietty telkusta linnanjuhlia :p Ja nyt viiden vuoden ajan itsenäisyyspäivään kun kuulunut myös miehekkeen nimipäivät ;)

    VastaaPoista