31. joulukuuta 2014

Tervetuloa uusi vuosi!

Nyt olisikin jo aika laittaa vuosi 2014 pakettiin ja toivottaa uusi vuosi ja uudet kujeet tervetulleiksi. Niin se aika vain rientää ja vuodet vierii. Hyvä, että edes perässä pysyy! Tehdäänpäs nyt  pieni katsaus kuluneeseen vuoteen. Mitä kaikkea tämä vuosi 2014 pitikään sisällään?

 photo 01Tammikuu_zpsfbf665fe.jpg Tammikuussa ei alkuun ollut lumesta tietoakaan, mutta sitten yhtäkkiä iski yli -20 asteen pakkaset ja luntakin saatiin edes jonkin verran. Sitten päästiinkin nauttimaan kunnon talvikeleistä ja loppu kuusta remuttiinkin jo meren jäällä koiraystävien kanssa.  Noissa merkeissähän se kuukausi sujui vallan mukavasti! photo 02Helmikuu_zpsd3f81a2e.jpg Helmikuussa oli vähän sairastelua, mutta taudeista selvittyä tehtiin paljon retkiä koirien kanssa ja illat vierähtivät mukavasti palapelin kimpussa pikkusiskoni kanssa. Blogin puolella aloin suorittamaan 15 päivää kestävää haastetta, jolloin kuvasin tietyt asiat liittyen elämääni joka päivä. Tuon haasteen innoittamana raahasin kerran kameran jopa saunaan saakka. Näin jälkeenpäin noita haaste-postauksia oli oikein mukava katsella. photo 03Maaliskuu2014_zps418fb7d4.jpgMaaliskuussa jatkui vielä tuo aloittamani haaste ja silloin alettiin seuraamaan kevään ensimmäisiä merkkejä luonnossa. Joutsenia käytiin bongailemassa ja innostuin smoothieista tuolloin myös. Kuukausi sisälsi paljon iloisia juttuja, mutta myös ahdistusta tulevaisuuteen liittyen, sekä marisemista pienestä talosta, josta ei omaa rauhaa löytynyt edes tarvittaessa. Opinnäytetyö aiheesta "nuorten bloggaus" valmistui myös maaliskuussa!
 photo 04Huhtikuu_zps34a4e61a.jpg Huhtikuussa tehtiin paljon eräretkiä keväistyvässä luonnossa ja Theddykin aloitti uimakauden riemuiten. Koda vietti 4-vuotis synttäreitään ja minä ihastuin tyystin Pauli Hanhiniemeen. Niin ja hei, kuka teistä muistaa Kurpan? Se outo lintu, joka majoittui viikko tolkulla takapihallamme. Kuun loppussa innostuin taas eräänlaisesta arkihaasteesta, joka kesti 5päivää ja sisälsi aina päivän kuvan, sekä päivän biisin. 
 photo 05toukokuu_zps338496ba.jpg Toukokuu, oi ihana toukokuu. Kenties kuluneen vuoden paras kuukausi. Mitä se sitten piti sisällään? No heti toukokuun alusta oltiin rakkaan kanssa kahdestaan lomailemassa Kuusamossa ja vaellettiin lumisissa maisemissa pieni karhunkierros. Sitten viettelinkin 19-vuotis synttäreitä ja alkoi ilmat lämmetä niin, että sai itsekin käydä heittämässä talviturkin ja Theddy sai uimakaverin. Lisäksi yritin etsiä sisäistä kalastajaani esiin, mutta pari hurjaa haukea saivat minut unohtamaan kalastuspuuhat. Niin ja ei unohdeta kuukauden kohokohtaa! Valmistuin nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi ja sain rahat autokoulua varten! Ja hei, kävinhän minä toukokuussa ensimmäistä kertaa Suomen rajojen ulkopuolella. Tehtiin nimittäin luokan kanssa ihana Tallinnan reissu luokkaretkenä. Toukokuu sisälsi siis paljon kaikkea ikimuistoista.
 photo 06kesaumlkuu_zps2026ef4c.jpg
Kesäkuussa nautittiin kesästä, vaikka se taisikin olla hieman viileä. Koirien uiskenteluja se ei ainakaan estänyt, eikä tietenkään juhannuksen viettoa Kalajoella. Ihania ystäviä ja hauskaa aikaa yhdessä. Kesäkuussa tein myös töitä lastenohjaajana leikkikentällä ja loppukuusta lomailtiinkin poikaystävän, sekä pikkusiskon kanssa Ranuan maisemissa. Siellä rentouduttiin, soudeltiin, saunottiin ja käytiin Ranuan eläinpuistossakin. 
 photo 07heinaumlkuu_zps99125b49.jpg Heinäkuu sisälsi ainakin hyvin kauniita aikaisia kesäaamuja, paljon koirakavereita ja uimista, helteitä ja ruskettumista, kukkien kuvailua, töitä vanhainkodilla, sekä Theddyn 2-vuotis synttärit. 
 photo 08elokuu_zpsf2d17612.jpg Elokuussa olin oikea lukutoukka. Luin kuukaudessa useammankin kirjan. Siskon kanssa valokuvattiin paljon ja ihasteltiin superkuuta. Metsät alkoivat tarjota lenkkeilijälle herkkuja, marjoja siis ja poikaystävän kanssa käytiin ihastelemassa parikin kertaa upeita auringonlaskuja merellä. Rakkaan kanssa käytiin tekemässä myös päivävaellus Perhossa, Salamajärven kansallispuiston maisemissa. Mukavia hetkiä oli koko elokuu täynnä!
 photo 09syyskuu_zpsf480771b.jpg Syyskuussa tapahtui suuri muutos elämään, kun tuli äkkilähtö Kajaaniin. Poikaystäväni saikin paikan sieltä ammattikorkeakoulusta ja Kodan kanssa muutettiin mukana. Kajaani tarjosi paljon uusia tuulia meille ja Kodan kanssa seikkailtiinkin ahkerasti uusilla lenkkipoluilla ja tutustuttiin koirapuistoihin ja kaupunkielämään ylipäätään. Oli ilo huomata, että syksyn väriloistosta ja sienien kirjosta pääsi nauttimaan myös kaupungissa. Uuden kaupungin lisäksi kuukausi sisälsi muutakin uutta ja jännää, sain nimittäin ajokortin suoritettua! Niin ja uusi Sims 4:kin ilmestyi ja tarjosi iloa työttömän arkeen.
 photo 10lokakuu_zps63f32fb2.jpg Lokakuussa nautittiin oikein syksyisistä keleistä ja kastuttiin monilla lenkeillä. Kovasti tutkittiin Kajaania ja vierailtiin koirapuistoissa ahkerasti etsien uusia ystäviä, joita kyllä mukavasti löytyikin. Ja kun lunta tupsahti maahan, niin lähdettiin tekemään päivävaellus Vuokatin maastoon poikaystävän ja Kodan kanssa.
 photo 11marraskuu_zps30ea0d78.jpg Marraskuussa pääsinkin töiden pariin, kun aloin tehdä keikkahommia päiväkodeilla. Oli mukava päästä töiden pariin. Marraskuussakin päästiin nauttimaan paksuista hangista, mutta pian ne sulivatkin pois ja taas oltiinkin plussalla. Pikkusiskoni kävi viikonloppuvierailulla ensimmäistä kertaa meillä Kajaanissa ja kuun lopulla julkaistiin uusia pelejä, joiden parissa illat mukavasti vierähtivät. 
 photo 12joulukuu_zps66147da1.jpg Joulukuuhan vierähti oikein mukavasti täällä blogin puolella joulukalenterin merkeissä. Paljon joulufiilistelyä, vaikka yhdessä vaiheessa se joulumieli kerkesikin kadota. Onneksi se löytyi kun päästiin kotikotiin tänne Keski-Pohjanmaalle joulua viettämään. Tässä kuussahan julkaistiin  myös poikaystäväni kaksi mobiilipeliä, Gemeralds ja The Bunny Will Die, joita olen myös teille mainostellut. Kaikin puolin ihana ja rauhallinen joulu tuli vietettyä ja hyvillä mielin voi vuoden tähän päättää!

Täytyy kyllä todeta, että kun tätä kulunutta vuotta selaili ja muisteli vuoden kohokohtia tämän blogin postausten kautta, niin voi jukra miten kiitollinen sitä saakaan olla. Mullahan on ollut aivan loistava vuosi ja ei voi kun toivoa, että sama meno jatkuu tulevana vuonnakin. Toivotan myös teille kaikille rakkaille lukijoille oikein loistokasta tulevaa vuotta!

8 kommenttia:

 1. Todella kivan koosteen ja kollaasin olet vuodesta koonnut! :)
  Erittäin hyvää uutta vuotta 2015!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa tosi ihanalta vuodelta! :) tuo opinnäytetyö olisi kiva lukea, mielenkiintoinen aihe ainakin!
  Vielä parempaa tulevaa vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Muistaakseni laitoin tuon opinnäytetyöni joskus tänne blogiinikin luettavaksi, mutta ilmeisesti kuitenkaan en niin tehnyt... :D Mutta kiitos!

   Poista
 3. et kyllä munkaan mielestä ole sitä täällä julkaissut. oisko se ihan mahdoton ajatus, että sen sais tänne luettavaksi? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sen tänne voisi laittaa kunhan sen löydän tuolta tiedostojen syövereistä! :)

   Poista
 4. Hyvää uutta vuotta siulle myös! :)

  VastaaPoista