2. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, 2. luukku - Joulun merkitys♫ Piparin tuoksua,
tonttujen juoksua,
siinäkö joulu on? ♫

Mitä se joulu on? Mitä joulu minulle merkitsee? Oletteko koskaan pohtineet näitä kysymyksiä? Jouluhan on, kuten me kaikki tiedämme, vanha kirkollinen juhla. Me kristityt juhlimme Jeesuksen syntymäjuhlaa. Itsekin kuulun kyllä kirkkoon, mutta en ole uskovainen. Joulu ei siis ole minulle Jeesuksen syntymäjuhlan juhlintaa, vaan jotain ihan muuta. Joku saattaisi nyt miettiä, että miksi sitten ylipäätään juhlin kirkollista juhlaa, jos en kerran usko. Ehkä se on se perinne? Sitä on oikeastaan aika hankala selittää, mutta kyllä joulun juhlinta on tärkeää minulle, vaikka en sitä kenenkään kunniaksi juhli.

Kuten jo huomattu niin joulu merkitsee monille aivan eri asioita. Jotkut juhlivat joulua juuri tuosta uskonnollisesta näkökulmasta ja siihen kuuluu varmasti kirkossa käynnit ja jouluevankeliumi ym. Jotkut taas innostuvat joulupukista, tontuista ja lahjoista, eli tästä kaupallisesta puolesta. Joillekkin joulu ei merkitse yhtään mitään erikoista. Minulle joulussa tärkeintä on se tunnelma, rauha, sekä yhdessäolo. Niistä koostuu minun jouluni. Mielestäni jokaisen olisi hyvä pohtia että mikä siinä joulussa juuri itselle on tärkeintä. Miksi kyseistä juhlaa juhlii? Joulun juhlinta tapoja on monia, mutta toivottavasti sinä olet löytänyt sen sopivan sinulle. Oli se sitten uskonnollista tai ei.

Nyt jätänkin teidät pohtimaan joulun merkitystä omalla kohdallanne ja lupaan palata tämän joulukalenterin edetessä tarkemmin noihin jouluperinteisiin, jotka minun jouluuni kuuluvat.  Kuulisin myös mielelläni teidän mietteitä siitä, että mitä se joulu teille todella merkitsee, joten kommentoikaahan toki! Huomenna kurkistetaan taas uuteen luukkuun, joten olkaahan kuulolla. Huomiseen!

♫ joulu saapuu jokaiselle 
lapselle ja aikuiselle ♫

 photo luukku2_zps9c718a1e.jpg

4 kommenttia:

 1. Oi ihanaa, että olit tän biisin laittanut tähän! Oon pienenä ollut ties missä lapsikuoroissa, ja laulettiin tätä aika usein, mutta jostain syystä en enää edes muistanut kyseisen kappaleen olemassaoloa... Kiitos siis että linkitit sen :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, kiva kuulla! Itsekin olen lapsikuoroissa tätä hoilannut :D

   Poista
 2. Olen samoilla linjoilla kanssasi joulun vieton suhteen! Tosiaan se tunnelma, rauhallisuus, yhdessäolo ja tietty hyvä ruoka! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo kyllähän tuo hyvä ruoka on yksi ehdoton joulun tekijä myös :D

   Poista