13. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, 13. luukku - Joulukuusi lumihiutaleistaMeillä ei poikaystäväni kanssa ole kamalasti ollut varaa ostella jouluvaloja ja koristeita kämppään joulua tuomaan. Tai no eihän se poikaystävää ole lainkaan haitannut, mutta itseäni on vähän masentanut, kun on tottunut siihen, että joulun aikaa koti täytyy kaikenmaailman joulukrääsällä. Noh, onneksi sitä pääsee ensi viikon loppuna kotikotiin viettämään joulua ja sieltä kyllä varmasti näitä koristeita ja muuta jouluista hömppää löytyy.

Olen kuitenkin tässä koittanut keksiä kaikkia sellaisia joulukoristeita, joita voisin itse värkkäillä ilman, että joutuisi kamalasti tarvikkeita ostelemaan. Sitten muistuikin mieleen lapsuusajoilta eräs loistava jouluaskartelu. Pienenpänä näitä tehtiin oikeasti kasapäin. Nimittäin lumihiutaleita paperista! Nämät muistettuani oli pakko hakea paperia ja sakset käteen ja alkaa leikkomaan. Tämmöistä sain aikaan kun aikani askartelin:

 photo _DSC1951_zpsc6a0b3ef.jpg

Eli muotoilin tekemäni paperihiutaleet tuolla tavalla kuusen muotoiseksi ikkunaa koristamaan, tai noh, en tiedä onko se vaan kolmio eikä mikään kuusi. Heh... Saksien kanssa värkkääminen oli paljon hankalampaa kuin muistinkaan, mutta kyllä mä nuo hiutaleet kuitenkin kelpuutan. Helppoa ja halpaa! Noihinhan vois koristeeksi laitella vähän jotain kimalletta yms. mutta minulta ei sellaisia nyt sattunut löytymään. Kannattaa ehdottomasti näitä väkertää joululaulujen soidessa ja samalla kenties hörppiä glögiä. Tulee sitä joulufiilistä!

4 kommenttia:

 1. Vähä kivan näkönen!! :) Mäkin meinasin tehdä lumihiutaleita paperista, mut sit aattelin ettei ne näyttäisi hyvältä... Mutta näyttäähän ne ainakin siellä hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos! Näitä piti kyllä hetki harjoitella ennen kuin sai aikaan semmosia mitä kehtas ikkunaan läntätä. Aluks tuli aika "hienosti" silvottuja hiutaleita, jotka näytti tarhaikäisen tekemiltä.

   Poista
 2. Tosi kiva idea ja vitsit on upean näköisiä nuo hiutaleet! :) Itellä niistä tulee aina jotenkin niin samannäköisiä ja jos yrittää jotain erikoisempaa, niin heti menee pilalle... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) Tosiaan hetki meni itelläki värkkäillä ennen kuin tavallaan honasin sen idean, että miten saa minkäkin näköistä kuviota aikaan. Lapsenahan sitä leikkeli aina vaan palloja ja kolmioita joka reunalle ja kaikkihan sitten näyttikin melkeen samanlaisilta.

   Poista