14. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, 14. luukku - Jouluhaaste

Törmäsin tähän mukavalta vaikuttavaan pieneen jouluhaasteeseen eräässä seuraamassani blogissa, Ja maailma nauraa mukana. Minunkin oli sitten tietty pakko päästä tämä tämmöinen toteuttamaan omaan joulukalenteriin.  Joten ei muuta kuin 24:n jouluisan kysymyksen kimppuun! Niin ja hei, toteuttakaahan tekin ihmeessä tämä haaste, jos blogia kirjoittelette. Mukava lueskella, että mitä kaikkea muiden jouluihin kuuluu!

1. Parasta joulussa? - Jos vain yksi asia pitää nimetä, niin kyllä se sitten on se yhdessäolo.
2. Joulumusiikkisi? - Erään luukun takaa paljastuikin jo postaus joulumusiikkeihin liittyen, mutta tosiaan kaikki tunnelmalliset joululaulut ovat parhaita.
3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia? - Tästäkin aiheesta löytyy jo toteutettu joulukalenterin luukku -postaus, mutta siis tykkään tosi paljon katsella näin joulun alla jouluisia elokuvia aikalailla laidasta laitaan.
4. Jouluherkkusi? - Kyllä se suklaa on paras herkku.
5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla? - Kinkkua, lohta, juustoja, perunalaatikkoa, persikkaa... Noi on ainakin ne ehottomat!
6. Koska joulukoristeet pääsee kotiasi koristamaan? - Kuten jo todettu, niin tätä meidän kämppää ei joulukoristeet paljoa päässeet/pääse koristamaan. Onneksi itse joulua mennään viettämään kotikotiin Kokkolaan, niin sieltä joulukoristeet kyllä löytyy jo!
7. Joulu kotona vai jossain muualla? - Kotona. En voisi kuvitellakkaan muualla.
8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut vai molempia? - Sekä että. Riippuu kelle ostaa/tekee. Itse tykkään värkkäillä lahjoja sellaisille, joiden tiedän niitä arvostavan. Kun taas kaupasta tulee ostettua heille, jotka enemmän sellaisia toivoisivatkin.
9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan? - Mielläni laittaisin, mutta eipä ole tänne kerrostalo kämpän parvekkeelle ole ollut hinku "tuhlata" rahaa valoihin. Onneksi siellä kotikotona kyllä varmasti on ulkovalojakin mukavat määrät.
10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla? - Oma perhe on paras!
11. Onko sinulla joku joululahjatoive? - Erään luukun taakse laittelinkin jo vähän listaa mun joululahjatoiveista, joista suurin toive on monitoimitulostin!
12. Paras saamasi joululahja? - Oho :o Vai että paras... No ensimmäisenä tuli mieleen kun joskus ehkä 12 vuotiaana sain joululahjaksi ihanan pinkin digikameran. Se oli aivan jotain huippua!
13. Kamalin saamasi joululahja? - Ei kai kamalia lahjoja olekaan? Ajatus on tärkein! Mutta joo, myönnän, että kerran pienenä petyin julmetusti kun sain alushousuja eräästä paketista.
14. Kuvaile unelmien joulusi. - Enpä oo kyllä moista pohtinut. En tiedä haluaisinkokaan joulujen olevan muuta kuin sitä mitä ne nyt ovat, eli yhdessä oloa perheen kesken, hyvää ruokaa yms. Nojoo, ehkä semmonen olisi kiva, että iskän ei tartteis töihin jouluaattona! Joka joulu se joutuu ainakin aamusella töissä käymään.
15. Mikä on ärsyttävin joululaulu? - Joulupuu on rakennettu... 
16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä? - Joululahjoja on hankittu ja paketoitu. Joulumieltä on nostatettu joululauluilla ja joulukalentereilla.
17. Paras joulujuoma? - Glögi
18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan? - Ennen meillä oli aina oikea kuusi ja se oli ihan ehdoton. Nyt ollaan kuitenkin tyydytty tekokuuseen, koska se on paljon kätevämpi.
19. Käykö teillä joulupukki? - Ei meillä käy. Toki silloin kävi kun siskon kanssa oltiin pieniä. Joskus kun jouluaattona käydään sukuloimassa mummulassa, jonne koko suku siis kokoontuu, niin siellä käy joulupukki pienimpien iloksi.
20. Paras joulumuistosi lapsuudestasi? - Mulle tuli mieleen vain huonoin muisto, joten saanen kertoa sen? Eräs joulu, kun olin ehkä 8-vuotias, niin meidän koko muu perhe oli oksennustaudissa paitsi minä. Ei ollut kivaa yksin iloita lahjoista kun muut sairastivat.
21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa? - Rennot kivat vaatteet kuten aina. Jos sinne mummulaan mennään muiden sukulaisten kanssa niin sinne sitten vähän hienommin päälle.
22. Peruna-, porkkana, bataatti- vai lanttulaatikko? - Peruna.
23. Paras joulusuklaa? - Kaikki suklaa käy, hehe.
24. Joulutortut vai piparit? - Tortut ei vaan oo mun juttu, joten piparit! 

 photo 10849173_379206762254131_295206832_o_zps5428b0b5.jpg

2 kommenttia:

  1. Jee, kiva juttu että teit tän!! :) Enpä oo ennen kuullut että kukaan söisi jouluaterialla persikkaa..? Vaikka mikäs siinä, hyväähän se on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kyllä semmoset säilykepersikat on aina kuulunu joulupöytään. Oi namnam!

      Poista